De pecannoot: lekker en gezond

Tijdens de zwangerschap let je meer op je voeding. Je wilt gezond eten, want dat is goed voor jou en je baby. Het eten van noten tijdens de zwangerschap is ook goed voor jullie beiden. Noten leveren belangrijke vitamines en mineralen en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Het is wel raadzaam om dan voor noten te kiezen die ongezouten zijn. Te veel zout tijdens de zwangerschap kan namelijk de bloeddruk verhogen en dat kan slecht zijn voor bijvoorbeeld de groei van de baby. Ook kan zout leiden tot het vasthouden van vocht tijdens de zwangerschap. Ongezouten noten zijn daarom aan te raden. Neem bijvoorbeeld de pecannoot, een heerlijk zoete noot. Lekker uit het handje, maar ook als toevoeging aan taarten, salades of andere gerechten.

Waarom de pecannoot

De pecannoot bevat ten opzichte van andere noten relatief veel vitaminen. Tijdens de zwangerschap zijn vitaminen uiteraard erg belangrijk. Door een handjevol pecannoten te eten, krijg je van veel vitaminen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid al binnen. Daarnaast zijn pecannoten rijk aan vezels, wat onder andere de stoelgang bevordert. Door de veranderingen in je buik kunnen je darmen wat van slag raken en kan er constipatie ontstaan. Dankzij voldoende vezels kan dit geremd worden. Het eten van de pecannoten kan tevens de bloeddruk verlagen. De magnesium die aanwezig is in deze noten zorgt daarvoor. Pecannoten zijn dus een gezond tussendoortje tijdens je zwangerschap.

Biologische noten

Biologische pecannoten zijn naast goed voor jou en je baby, ook goed voor mens, dier en milieu. Bij het kweken en verwerken van de noten worden dan ook geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, geen kunstmest gestrooid en de grond waarin de pecan verbouwd wordt, controleert men regelmatig op vervuiling. Het biologische keurmerk maakt de pecannoot naast gezond en verantwoord, ook puur van smaak. De echte smaak van de pecannoot blijft behouden en dat proef je. Uiteraard is de biologische pecannoot lekker als tussendoortje, zo uit de hand, maar ook in verschillende gerechten kan de pecannoot verwerkt worden. En wat dacht je van een lekker taartje met biologische pecannoten? Een heerlijke traktatie wanneer je van je zwangerschapsverlof geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.