Gezond Zwanger Zijn

Tijdens je zwangerschap heb je niet alleen je eigen gezondheid maar ook die van je kind om aan te denken. Je moet er dus voor zorgen dat je tijdens je zwangerschap de juiste voedingsstoffen en voedingsmiddelen binnen krijgt. Nou weet iedereen wel dat roken en drinken tijdens de zwangerschap niet verstandig is. Maar er zijn nog wel meer dingen die je kunt doen. Nou kun je wel naar Vitaminstore rennen en daar wat supplementen vandaan halen, maar is dit je beste optie? En wat kun je nog meer doen om gezond te leven tijdens je zwangerschap? Wij willen je graag wat meer vertellen over gezond je zwangerschap doorkomen.

Gezonde Voeding

Natuurlijk is gezonde voeding de basis van alles. Als je goed is heb je hiermee al een hoop voedingsstoffen mee gedekt. Het belangrijkste is om een uitgebalanceerd dieet voor jezelf op te stellen. Gezonde maaltijden zijn altijd wel belangrijk, maar tijdens je zwangerschap nog meer. Afwisseling wil al een hoop doen. De ene keer Hollandse Pot en de andere keer Italiaans of Chinees eten zorgt ervoor dat je lichaam verschillende soorten voedingsstoffen tot zich kan nemen. Ook prikkelt het je darmen om verschillende texturen te moeten verwerken. Net als wanneer je niet zwanger bent is het aan te raden om zoveel mogelijk verse producten te eten. Vers fruit en verse groente dragen bij aan je algehele gezondheid, meer dan wokgroente uit pakjes of zakjes.

Supplementen

Je lichaam verbruikt tijdens je zwangerschap nou eenmaal wat meer. Hoewel dit niet betekent dat je, zoals vaak beweerd wordt, voor twee moet eten, betekent het wel dat je lichaam een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan krijgen. Het gaat hierbij voornamelijk om verschillende soorten vitamines. Een bekend voorbeeld hiervan is vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd. Deze kun je al voor de zwangerschap beginnen te slikken. Je mag hier zo’n 400 mcg per dag van binnen krijgen. Ook 10 mcg vitamine D is vaak geen overbodige luxe. Dit geldt helemaal in de winter, als je deze vitamine minder uit zonlicht kunt halen. Als laatste wordt visolie aangeraden. Dit kun je uit (vette) vis halen, maar is ook te vinden in Omega-3 vetzuren. Je kunt deze vitaminen allemaal uit groente en fruit halen, maar voor het geval dat voor jou niet voldoende is kun je extra supplementen slikken. Een tablet met multivitamine kan ook al een hoop doen.

Beweeg Voldoende

Het is niet altijd mogelijk omdat sommige zwangerschappen nou eenmaal wat complicaties met zich meebrengen, maar toch is het aan te raden zoveel mogelijk te blijven bewegen. Dan bedoelen we niet heftig sporten, maar blijf gewoon zoveel mogelijk naar de winkel lopen in plaats van al snel de auto te pakken. En sta ook regelmatig op van de bank om even een rondje te lopen. Zo blijf je je zwangerschap langer volhouden.

En vergeet ook niet dat je af en toe best eens toe mag geven aan die rare trek die je ineens ergens in krijgt. Zolang je basis goed is kan een keertje een uitspatting echt niet zoveel kwaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.