HCG Afslankkuur

Wie zit achter de HCG afslankkuur?

De bedenker van de HCG aslankkuur is de Endocrinoloog Albert Theodore William Simeons. Hij ontwikkelde in 1954 een afslankkuur na het observeren van jongens die het syndroom van Fröhlich hadden. Personen met deze aandoening ervaren een vertraagde pubertijd en dit ging veelal gepaard met extreem overgewicht. Met de HCG kuur van Simeons verloren deze jongens hun extreme honger. Dit werd dan gecombineerd met een streng dieet waarbij de jongens best veel gewicht verloren in een korte tijd. Ze verloren bijkans een halve kilo per week.

Hoe werkt de HCG afslankkuur?

Tevreden met de geboekte resultaten publiceerde Simeons zijn bevindingen in zijn boek ‘Pounds & Inches – A New Approach To Obesity’. Met de HCG afslankkuur krijgt men elke dag injecties toegediend met een lage dosis HCG. Dit moet je 24 opeenvolgende dagen volhouden. Daarnaast mag je niet meer dan 500 kcal per dag consumeren.

Op deze kuur kan je gemiddeld 8 tot 12% van je startgewicht verliezen. Per heden zijn er meerdere soorten van het HCG kuur op de markt, met name:

  • De oorspronkelijke kuur van Simeons via injecties HCG.
  • Kuren die gebruik maken van hormoonvrije sprays, tabletten of ampullen.

De voordelen van de HCG afslankkuur

De HCG injecties en de hormoonvrije varianten remmen je eetlust. Hierdoor is een dieet van 500 kcal wat makkelijker vol te houden.

Daarnaast zorgen de hormonen ervoor dat je het overtollig vet alleen op de gewenste plekken verliest. Denk aan de dijen, onderbuik en heupen.

De nadelen van de HCG afslankkuur

De HCG afslankkuur is in feite een crashdieet waarbij je heel weinig kcal mag consumeren. Dagelijks mag je niet meer dan 500 kilocalorieen eten. Je valt dus af doordat je minder eet. Aanpassingen in jouw levensstijl worden niet gestimuleerd. Hierdoor is de kans groot dat je binnen de kortste tijd weer aankomt.

Bijwerkingen van de HCG afslankkuur

Op een dieet van maar 500 kilocalorieën per dag krijgt je lichaam onvoldoende van de nodige voedingsstoffen om goed te functioneren. Verwachte bijwerkingen zijn:

  • Stemmingswisselingen,
  • tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen,
  • weinig energie.

Waar is de HCG afslankkuur te koop?

Deze afslankkuren zijn heel makkelijk te halen via het internet. Daarnaast zijn er ook klinieken die de hormoonvrije varianten aan hun klanten toedienen.

Conclusie

De HCG kuur en haar hormoonvrije varianten zijn afslankkuren van korte duur die het hongergevoel helemaal onderdrukken. Deze kuur wordt gecombineerd met een heel strikt dieet waar men maar 500 kilocalorieën per dag mag consumeren. Met zo een combinatie verlies je heel snel de overtollige kilo’s, maar er zijn ook lastige bijwerkingen die gepaard gaan met zo een dieet. Zoals bij elk dieet dient ook hier de huisarts eerst te worden geraadpleegd alvorens hiermee van start te gaan. Succes ermee!

Ga naar de officiele website om BIO HCG te bestellen. Klik hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.