Hollandse maaltijd

Wie had dat nou gedacht, een typisch Hollandse maaltijd die zorgt voor een verhoogde vruchtbaarheid bij mannen.
Vrouwen hebben heet meeste baat bij een mediterraanse maaltijd, wanneer ze hun vruchtbaarheid willen verhogen.IMG_9511b-773x515

Uit onderzoek is gebleken dat een uitgebalanceerd Nederlands dieet zorgt voor gemiddeld 62 miljoen zaadcellen per milliliter sperma.
Dit is ongeveer twee keer zo hoog dan mannen met een ander voedingspatroon.
De mannen die op hun voedingspatroon letten hebben minder DNA-schade in de zaadcellen en ook een hogere concentratie aan vitamine B6 in het sperma en in het bloed.

Veel aardappelen en vlees

Er is gebleken dat het Hollandse dieet en het gezondheidsbewuste dieet het meeste voorkomt bij mannen. Je kan het Hollandse dieet herkennen aan het vele vlees en aardappelen.
Vis, fruit en groente vindt je terug in het gezondheidsbewuste dieet.

Vrouwen

Het mediterraanse dieet kun je herkennen aan vis, peulvruchten, groente en plantaardige olie.
Er is gebleken dat vrouwen hier baat bij hebben als het gaat over het verhogen van de vruchtbaarheid, wel mag je weinig tot niet snacken tussendoor.

Je hebt dus kans dat er twee keer moet worden gekookt, er staan dus misschien wel twee verschillende gerechten op tafel, één voor de vrouw en één voor de man.

Verhoogde kans zwangerschap

Uit onderzoek is gebleken dat er een kans van 40% is, dat een vrouw vruchtbaarder wordt wanneer ze het mediterraanse dieet volgt.
Voor het kindje dat volgt is het ook goed, zoals een verhoging van het foliumzuurgehalte en is er 70% minder kans dat het kindje wordt aangeboren met een afwijken zoals open ruggetje of een hartafwijking.

Dus waarom nog twijfelen om aan een vruchtbaarheidsdieet te beginnen als je zwanger wilt worden… gewoon doen!