Vruchtbaarheidsdieet voor mannen

Wanneer jij en je partner een kindje willen, dan is het ook de taak aan de man om zijn steentje bij te dragen. Want niet alleen bij de vrouw bevorderen een gezond BMI en een goede conditie de vruchtbaarheid, voor de man is een gezond lichaam minstens zo belangrijk voor de kwaliteit van zijn sperma. Hierbij spelen voeding, vitamines en voldoende beweging een belangrijke rol. Heeft jouw man in dit geval wat extra motivatie nodig? Ga dan samen elke dag in de avond een stukje wandelen en bereid samen het diner. Dit geeft ook nog eens een prettig gevoel, omdat je samen dingen onderneemt. Wij geven nog wat extra tips voor het vruchtbaarheidsdieet voor mannen.

Slik extra vitamines

Voor vrouwen wordt vaak aangeraden om foliumzuur te slikken om de kans op een zwangerschap te bevorderen. In dit geval kan de man ook extra vitamines innemen om de kwaliteit van zijn sperma te bevorderen. Haal bij de drogist een potje met D-Asparaginezuur en neem dagelijks een tablet in bij de maaltijd. Deze vitamine bevordert namelijk de hoogte van de testosteron. Daarnaast helpt ook vitamine C om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Houd verder de weerstand goed op peil door gezond en gevarieerd te blijven eten.

Geen sigaretten en drugs en beperk de alcoholconsumptie

De vruchtbaarheid verbeteren betekent ook een aantal dingen laten staan. Roken en overmatige consumptie van alcohol doen de zwemmers geen goed. Maak dus al gelijk een plan om te stoppen met roken wanneer duidelijk is geworden dat jullie gaan werken aan een zwangerschap. Alcohol hoef je niet helemaal te schrappen, maar houd het maximaal bij één tot twee glazen alcohol per dag. Bijvoorbeeld twee wijntjes bij het avondeten.

De juiste mindset

Het laatste punt heeft niet te maken met wat je consumeert, maar wel met je mindset. Want ook de mentale staat kan invloed hebben op de vruchtbaarheid, zowel voor de vrouw als de man. Probeer tijdens deze periode stress rondom de gewenste zwangerschap zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer de druk te hoog ligt om te moeten vrijen, kan het voorkomen dat het gereedschap van de man niet in actie wil komen. Probeer dus allebei zoveel mogelijk te ontspannen en zie het niet als iets dat per se moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.